Ortak Şirketlerin Şirket Sahipleri/Çalışanları

Bulgar-Türk ortaklığındaki şirketlerin sahibi veya çalışanların iş amacıyla  Bulgaristan’ı ziyaret etmek isteği ile alınması gereken vizedir. Bu vize türüne başvuracak olan kişilerin, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir.Ticari vize ile ilgili verilen kararlar konusunda yetkili kurumlar; Bulgaristan Konsolosluğu ve Bulgaristan Büyükelçiliği’dir. Ticari vize ile ilgili başvurularda destek alınan aracı kurumların ticari vizeye ilişkin kararlar üzerinde hiçbir yetkisi bulunmamaktadır.İlgili sekmelerden detaylı bilgilere ulaşabilir ve evrak listesini görüntüleyebilirsiniz.

Ortak Şirketlerin Şirket Sahipleri/Çalışanları Vizesi Gerekli Belgeler

  •  2 adet biometrik fotoğraf (35×45 mm ebatlarında, güncel, beyaz fon üzeri)
  •  Apostilli Sabıka kaydı bulgaristan dış işleri bakanlığından tastik ettirilerek.bulgar yeminli tercuman tarafından tercüme edilecek
  • Bulgaristan daki Şirket Faaliyet Belgesi (Udostovorenie za aktualno sıstoyenie)
  • Vergi borcu olmadığına dair Vergi Dairesinden yazı (Lipsa na zadıljenie)
  • Şirketin 10 işçi çalıştırdığına dair belge (Bu evraklar; 10 işçinin isim listesi, 10 işçinin sigorta ödentisi, 10 işçinin raporu olarak 3 evrak halinde verilmektedir)
  • Bulgaristan kira kontratı (Bulgaristan noter onaylı)
  • Bulgaristan Banka Hesap bilgisi (En az 4600 Leva ya da 2400 Euro bakiyesi olan)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile bilgilerini içerir, kaşe ve imzalı)
  • Pasaport (Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış)

Vize Ücreti: 300 €+ KDV (Vize Ücreti, Konsolosluk Harcı, Randevu Ücreti ve Hizmet Bedeli dahildir)

Vize Çıkış Süresi: Asgari 45 gün olup, Konsolosluğa bağlı değişmektedir.

Önemli Notlar:

Yukarıda bulunan belgeleri aşağıda bulunan adresimize ulaştırmanız yeterlidir.
Kargo ve Kurye ile alınan hizmet ücretleri vize başvuru sahibi tarafından karşılanır.
Aslı ve Noter tasdikli fotokopi olarak 2 nüsha olmalıdır

NOT: ARAMA YAPARAK BİREYSEL RANDEVU ALMAYA GEREK YOKTUR. GEREKLİ EVRAKLARI ULUSTA BULUNAN OFİSİMİZE GELEREK VEYA KARGO/KURYE İLE ULAŞTIRDIĞINIZ TAKDİRDE BAŞVURU İŞLEMLERİNİZ BAŞLATILICAKTIR.

Ortak Şirketlerin Şirket Sahipleri/Çalışanları Vize Takip Formu

Ortak şirketlerin sahipleri/çalışanları vizesi ile ilgili takip formu aşağıdadır. Bulgaristan vize takip formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Bulgaristan Vize Takip Belgesi

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Ortak Şirketlerin Şirket Sahipleri/Çalışanları Vize Takip Formu

Soru:  Bulgaristan Ticari Vizesi için nereye başvurabilirim?

Cevap: Bulgaristan Ticari Vizesi  akredite olmuş acentelere, Hermes Consulting’e başvurmanız Konsolosluk be büyük elçiliklerine vize işlemlerinizi başvuruda bulunabilirsiniz..

Soru: Bulgaristan Ticari Vizesi için başvuruda bulunmak istiyorum, fakat Bulgar firma bana davetiye gönderemiyor. Davetiyesiz Bulgaristan Ticari Vizesi için başvuruda bulunabilir miyim?

Cevap: Bulgaristan Ticari Vizesi için davetiye şart. Bulgar firma Size davetiye gönderemiyor ise konu ile ilgili müşteri temsilcilerimize danışabilirsiniz.

Soru: Bulgaristan Ticari Vizesi için gereken davet mektubu ne kadar süre ile geçerlidir.

Cevap: Bulgaristan Ticari Vizesi için gereken davet mektubunun geçerlilik süresi maksimum 3 aydır.

Soru: Bulgaristan Ticari Vizesi almak Turistik Bulgaristan vizesi almaktan daha mı kolay?

Cevap: Yabancı ülkelere yapılacak olan seyahatlerde o ülkeden gelen davet yazıları konsolosluklarda her zaman avantaj sağlamaktadırlar. Bulgaristan Ticari Vizesi için en önemli belge ise Bulgaristan’daki şirketten gelen davet yazısıdır. Daha önce almış olduğunuzu Bulgaristan Ticari Vizesi var ise bir sonraki Bulgaristan Ticari Vizesi uzun süreli olma ihtimali çok yüksek. Daha önceden alınmış Bulgaristan vizeniz yok ise uzun süreli Bulgaristan Ticari Vizesi almanız düşük ihtimal. Konu ile ilgili müşteri temsilcilerimize danışabilirsiniz.

Soru: Şirketi olan, BG’yi ziyaret etmek herkes Bulgaristan Ticari Vizesi başvurusunda mı bulunmalı?

Cevap: Şirketi olan herkes Bulgaristan Ticari Vizesi başvurusunda bulunmak zorunda değil. Seyahat amacınız ticari bir faaliyet içermiyor ise Bulgaristan Ticari Vizesi almanıza gerek yok. Bu durumda Turistik Bulgaristan vizesi başvurusu yapabilirsiniz